سرمایه گذاری

ماینر (Miner) کیست

ماینرها (Miner) همان استخراج کننده های سیستم هستند که با داشتن شرایط سخت افزاری و تکنولوژی می توانند عمل استخراج را انجام دهند.

برای اینکه بلاک جدیدی توسط ماینرها در بلاک چین ثبت گردد، ماینرها می بایست اثبات کار (Proof of Work) را رعایت کرده و علاوه بر اینکه تمامی مبادلات و دادوستدها را ثبت کنند باید فاکتورهای فنی به خصوص در رمز نگاری را رعایت کنند.

علاوه بر مشکلات و پیچیدگی های موجود در رمزنگاری، هر بلاک می بایست زیر ۱۰ دقیقه تولید گردد و به دلیل احتمال کم موفقیت نمی توان نسبت به تولید بلاک جدید توسط ماینر مشخصی اطمینان حاصل کرد.

با اینکه کار سختی برای تولید بلاک جدید توسط ماینرها و رعایت اثبات کار (Proof of Work) وجود دارد اما تایید بلاک جدید ثبت شده کار آسانی می باشد. به دست آوردن اثبات کار (Proof of Work) پروسه بسیار سختی است که هزینه نسبتا بالا و زمان زیادی نیاز است.

شاید پس از تلاش های بسیار و شکست ها بتوان اثبات کار (Proof of Work) مورد تاییدی بدست آورد. تکنولوژی استفاده شده برای اثبات کار (Proof of Work) در بیت کوین هش کش (HashCash) می باشد.

برای تایید بلاک جدید، رمز یا هش آن باید از نرخ هدف کنونی، تعیین شده توسط سیستم، کمتر باشد. در بلاک جدید، اطلاعات تمام دادوستدهای گذشته که به رمز در آمده بودند، به علاوه معاملات تازه به صورت هش کد در آیند که به دلیل پیچیدگی بالا به انرژی و زمان زیادی احتیاج دارند.

چرا AV ها ماینر ها را شناسایی می کنند؟

شما ممکن است بگویید: خب که چی؟ اینکار که به من ضرر نمی رساند. سرقتی که اتفاق نمی افتد. بگذاریم ماینر کارش را بکند” اما استخراج ارز دیجیتال برای فرد دیگر به دلایل زیر به نفع شما و کامپیوتر تان نیست:

استخراج ارز دیجیتال فرآیندی انرژی بری است. قدرت پردازنده و ویدئو کارت را به خود اختصاص می دهد و سرعت دستگاه را پایین می آورد، بنابراین شما ممکن است در حال انجام تکالیف هر روزه دچار مشکلاتی از قبیل کندی و قفل شدن سیستم شوید.

بار روی پردازنده و ویدئو کارت نه تنها بر عملکرد تاثیر می گذارد، مصرف انرژی را هم بسیار بالا می برد. وقتی ماینر در حال انجام است، کامپیوتر پنج برابر بیشتر از زمانیکه یک کار آفیس ساده انجام می دهد، برق مصرف می کند. در اینصورت قبض برق هم زیاد خواهد آمد.

بار اضافی به مدار الکتریکی هم فشار وارد می کند. و ممکن است به دستگاه آسیب دائمی بزند.

ماینر های پنهان اساساً از کامپیوتر شما تغذیه می کنند و مثل پارازیت می مانند. بنابراین شما باید از آنتی ویروس خود برای مسدود کردن ماینر ها سپاسگزار باشید. برای مثال،محصولات Kaspersky Internet  Security و Kaspersky Lab ابتدا مطمئن می شود که استخراج یا ماینیگ کار شما نیست، سپس ماینر را به عنوان یک تروجان شناسایی می کند و مانع از عملکرد آن می شود. اگر اطمینان کافی نداشته باشد، باز هم ماینر را شناسایی می کند اما به عنوان یک Not-a-virus و توجه شما را به حضور ماینر در سیستم جلب می کند ولی آن را به طور قطع در دسته بدافزارهای خطرناک قرار نمی دهد.

اگر شما خودتان ماینر نصب کرده باشید و نیاز به اطلاع رسانی آنتی ویروس در مورد آن نداشته باشید، می توانید آن را غیرفعال کنید. برای اینکار در تنظیمات نرم افزار  Kaspersky Internet Security ، گزینه Additional  و سپس گزینه Threats and Exclusions را انتخاب کرده و چک باکس Detect other software را غیر فعال کنید. آنتی ویروس جستجوی ماینرهای غیر مخرب را غیرفعال می کند. اتفاقاً این چک باکس به صورت پیش فرض هم غیر فعال است.

ماینر وب چیست و تفاوت آن با ماینرهای معمولی چیست؟

مشکل ماینرها کم بود، حالا باید در مورد وب ماینر ها هم بدانید. یک وب ماینر در اصل اسکریپتی ست که روی هاست یک وب سایت قرار می گیرد. وقتی کسی سایت را بازدید می کند، اسکریپت روی مرورگر اجرا می شود و شروع به استخراج ارز دیجیتال می کند.

این اسکریپت ها ممکن است در وب مستر سایت قرار بگیرند، ( برای کسب درآمد) یا توسط یک حمله کننده که دسترسی به ادمین سایت پیدا کرده است، به هاست سایت نفوذ کرده باشد. در هر دو مورد، هر کسی که وب ماینر را نصب کرده باشد، پول دریافت می کند و آنهائیکه ماینر را تولید کرده اند، درصدی از درآمد را کسب می کنند.

تفاوت اصلی بین وب ماینرها و ماینرها در این است که وب ماینر ها نیاز به نصب هیچ برنامه اضافی را در کامپیوتر ندارند، همه چیز در پنجره مرورگر اتفاق می افتد. از نظر آنتی ویروس، ممکن است ماینر شبیه تب یک مرورگر عادی باشد که منابع زیادی را مصرف می کند.

اما کامپیوتر کند می شود و صدای فن کامپیوتر زیاد می شود و قبض برق بعدی شوک آور خواهد بود. وب ماینرها همچنین در اسمارتفون ها و تبلت ها کار می کنند و خطر اصلی آنجا ظاهر می شود. بار اضافی روی دستگاه ممکن است آن را به طرز برگشت ناپذیری داغ کند و به بعضی از قسمت های دستگاه آسیب برساند.

محققان Kaspersky Lab معتقدند که وب ماینرها رایج ترین تهدید سال ۲۰۱۸ خواهند بود. در سال ۲۰۱۷، راهکارهای امنیتی کسپرسکی اجرای وب ماینر ها را بیش از ۷۰ میلیون بار متوقف کردند، و استفاده از چنین اسکریپت هایی تازه در حال اوج گرفتن است. رایج ترین وب ماینر که در اکثر موارد استفاده می شود، CoinHive است.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا