بازارچه ساختمانسبک زندگی

انواع قرنیز ، با ساده ترین تزیین دیوار‌‌ها بیشتر آشنا شوید!

در دکوراسیون داخلی اعضای مختلفی وجود دارند که شاید کمتر مورد توجه قرار بگیرند. یکی از این اعضا قرنیز است. قرنیز در واقع نوار باریکی است که در انتهای دیوار و در محل اتصال آن با زمین روی دیوار نصب می شود. در این مطلب از املاک آنلاین قصد داریم انواع قرنیز را به شما معرفی کنیم تا بتوانید مدل مورد نظر و متریال خاصش را با توجه به شرایط خود انتخاب کنید.

کابرد قرنیز در طراحی داخلی منزل

یکی از کاربردهای مهم استفاده از قرنیز خصوصا در فضاهایی که کفپوش توسط لمینیت پوشانده شده است، پوشاندن درز انبساط است. این فضا که در حین نصب لمینیت در نظر گرفته می شود بدین منظور قرار داده می شود که در صورت انبساط لمینیت ها فضای کافی برای آنها وجود داشته باشد و سبب شکستگی و آسیب آنها نشود. ولی مسلما وجود فضای خالی حدود یک سانتی متر در کنار دیوار چهره قشنگی ندارد و اینجاست که قرنیز می تواند به خوبی این درز را بپوشاند.

در مورد نصب قرنیز به غیر از کفپوش لمینیت، برای دیگر کفپوش ها بیشتر جنبه زیبایی آن مطرح است. البته باید این نکته را نیز باید ذکر کرد که با نصب قرنیز می توانید از آسیب های احتمالی به دیوار در اثر ضربه جلوگیری کنید.

ارتفاع قرنیزها اغلب در دو اندازه 7 و 9 سانتی متری به فروش می رود. در فضاهای کوچک بهتر است از قرنیز 7 سانتی متری و در مساحت های بزرگتر از قرنیز 9 سانتی متری استفاده کنید. البته قرنیز های 11 و 15 سانتی متری هم وجود دارند که برای فضاهای کوچک به هیچ عنوان پیشنهاد نمی شوند، بلکه می توانید آنها را برای سقف های بلندتر از 3 متر و فضاهای بیشتر از 100 متر مربع استفاده کنید. ضخیم ترین قرنیز ها به قطر 16 میلی متر می رسند.

انتخاب رنگ قرنیز شاید برای بسیاری افراد به نظر گمراه کننده برسد. ولی می توان در این مورد پیشنهاد کرد که قرنیز را به رنگ درب ورودی، کفپوش یا حتی دیوار انتخاب کنید. البته در برخی موارد خاص هم می توان رنگ قرنیز را به طور متضاد با رنگ کف یا دیوار انتخاب کرد که جلوه بیشتری داشته باشد. در مورد کفپوش های لمینیت نکته ای که اغلب از جانب طراحان داخلی توصیه می شود، این است که رنگ قرنیز را تیره تر از کفپوش انتخاب کنید تا جلوه زیباتری به فضا ببخشد.

قرنیز سنگی

این مدل از انواع قرنیز بیشتر در دکوراسیون و خانه های قدیمی دیده می شود. در بازسازی های جدید این قرنیزها جدا می شوند و با نمونه های جدید قرنیز جایگزین می گردند. البته اگر می خواهید دردسر کمتری داشته باشید، می توانید در حین رنگ آمیزی دیوار، این قرنیزها را نیز به رنگ دیوار یا حتی رنگی متفاوت در آورید. برچسب های مخصوص با طرح چوب و دیگر مدل ها هم در بازار به فروش می رسند که می توانند با پوشاندن قرنیزهای قدیمی، ظاهر آنها را به روز تر کنند.

البته باید صادقانه گفت که مدل های جدیدتر قرنیز سنگی نیز در بازار کم نیست. این قرنیز بهتر است در فضاهایی که کفپوش نیز از جنس سنگ است، استفاده شود تا همخوانی بیشتری با فضا داشته باشد. از آنجایی که مقاومت سنگ بالاست این نوع قرنیز می تواند دوام خوبی داشته باشد و البته به راحتی هم تمیز می شود. در برخی از مدل های قرنیز سنگی که بیشتر برای فضاهای لوکس و سالن های تجملاتی مانند سالن اجتماعات، سالن کنفرانس و غیره به کار می رود، برش سنگ و تزیینات خاصی روی قرنیز به چشم می خورد که کاملا آن را شکیل تر کرده است. قرنیزهای سنگی قیمت بالاتری دارند.

قرنیز ام دی اف

این نوع از قرنیز را می توانید با کفپوش های پی وی سی یا انواع لمینیت ها ست کنید. این مدل از انواع قرنیز اغلب ام دی اف هایی هستند که پی وی سی روی آنها روکش شده است. با این کار تمیز کردن آنها به سادگی صورت می گیرد. قرنیز های ام دی اف را به دلیل روکش رویش می توانید در رنگ های مختلف مشاهده کنید و با توجه به ترکیب رنگی دکوراسیون منزل یا رنگ کفپوش، بهترین مدل را تهیه فرمایید.

قرنیز پی وی سی

این مدل از قرنیز در دکوراسیون های امروزی جای بیشتری باز کرده اند و بیشتر نقل مجالس تخصصی شده است! قرنیز از جنس پی وی سی در واقع از چند لایه پلاستیک فشرده ساخته شده است. قرنیزهای پلی استایرن در این دسته قرار دارند و ویژگی های خاصشان آنها را متمایزتر کرده است. این قرنیزها قابل شستشو و سبک هستند، انعطاف پذیر بوده و برای کنج و فضاهای دارای انحنا مناسبند. قرنیزهای پلی استایرن آنتی باکتریال، ضد رطوبت و ضد قارچ هستند و ترکیبات آلی ناپایدار را به همراه ندارند. قرنیزهای پی وی سی قیمت مناسب تری دارند.

قرنیز چوبی

این مدل از انواع قرنیز تمام مزایا و معایب هر وسیله چوبی دیگر را با خود به همراه دارد. بدون شک حضور عنصر چوب به دلیل منشا زنده ای که دارد حس مثبتی را وارد فضای داخلی منزل می کند، ولی از طرفی آسیب پذیرتر است و به راحتی هم قابل ترمیم نیست. اگر چوب ضربه بخورد، نمی توان آن را به سرعت به شکل اولش تبدیل کرد و کثیفی و لکه نیز به سادگی از روی آن پاک نمی شود.

با دانش از انواع قرنیز در فضای داخلی بهتر است زمانی که برای خرید آن اقدام می کنید، این ویژگی ها را از فروشنده بخواهید:

  • ضد ضربه باشد
  • مقاوم به رطوبت باشد
  • مقاوم به گرما و سرما باشد
  • نصب راحت داشته باشد
  • و در مرحله آخر زیبایی مورد نظر را داشته باشد.

با در نظر گرفتن ویژگی های مورد نیاز در کنار دوام و قیمت مناسب، خیالتان راحت است که می توانید تا سالیان سال از بابت سلامت و کیفیت قرنیز خود مطمئن باشید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا