ایران‌گردیگردشگری

اغشت کجاست

در نزدیکی هر شهر مدرن و پیشرفته ای هنوز روستاهایی هست که با همان مردم ساده و خونگرمشان ناشناخته مانده اند و سنت های خود را حفظ کرده اند. هرچند زندگی لوکس و شهرنشینی، بسیاری از مردمان را به خود جذب کرده است اما هنوز برای یادآوری ایام قدیم و گذر از دلتنگی ها یا برای گذراندن تعطیلات یا آخر هفته ها، به جایی دنج با طبیعتی بکر و زیبا نیاز داریم تا بتوانیم با انرژی کامل دوباره به زندگی شلوغ و پر از هیجان شهری برگردیم.

یکی از این روستاهای تاریخی خوش آب و هوا و ییلاقی، آغشت کردان نام دارد که هزاران سال قبل از اسلام قدمت دارد. این روستا در بین دره سیبان و ورده واقع شده است که رودخانه گلین رود از آن میگذرد. گفته میشود که اولین ساکنین اوغشت، گبرها بوده اند. آغشت کردان، در استان البرز، شهرستان ساوجبلاغ و 12 کیلومتری دهستان برغان و نزدیک به ییلاق کردان قرار دارد.

این روستا با فاصله کمی که با تهران و البرز دارد به منطقه ییلاقی تبدیل شده است به طوری که برخی افراد در روستای آغشت کردان، شروع به ویلا سازی کرده اند تا خودشان در آنجا اقامت دائم یا موقت داشته باشند یا دیگران بتوانند آنها را خریداری یا اجاره کنند.

روستای آغشت کردان از نظر آب و هوا، نیمه خشک و مدیترانه ای است به همین خاطر تابستان های معتدل و زمستان های سردی دارد. پوشش گیاهی متنوع و محصولات کشاورزی زیادی که در این روستا میبیند به دلیل خاک مناسب آن است، از این رو منبع درآمد ساکنین آغشت کردان از کشاورزی و دامداری میباشد.

از جمله محصولاتی که در این روستا تولید میشود گردو، جو، گندم، آلوی خورشتی معروف به آلوی برغان، توت، آلبالو، گوجه سبز میباشد همینطور از لبنیات و عسل این روستا میتوانید برای عزیزانتان خریداری و به عنوان سوغاتی هدیه دهید.

زبان اهالی آغشت کردان لهجه ای نزدیک به طالقان و مازندران است. آغشت کردان از دو کلمه “او” یعنی آب و ” غشت” یعنی سرازیر شدن تشکیل شده است و علت نامگذاری این روستا این است که در این منطقه آب، چشمه های طبیعی و بارندگی فراوان وجود دارد.

از آنجایی که این روستا قدیمی است همانند مردمان سایر شهرها و روستاها دارای رسومات خاصی از جمله، ریش سپیدان، مراسم اعیاد و مذهبی، چهارشنبه سوری، پنجشنبه آخر سال و پختن حلیم میباشد که همچنان برگزار میشود.

مراسم ریش سپیدان به این شکل برگزار میشود که در دو یا سه روز اول فروردین، چند نفر از بزرگان روستا به همراه جوانان در کوچه های روستا حرکت میکنند و به سایرین اهالی روستا، رسیدن ایام سال نو را تبریک میگویند و در آخر همگی در محلی دور هم جمع میشوند.

قدم زدن میان کوچه و پس کوچه های سنتی و پر از درختان تنومند کهنسال چنار، سپیدار، انجیر، شنیدن صدای پرندگان، تماشای پروانه های رنگین، حرکت در کنار رودخانه های جاری در گوشه و کنار روستا، بازدید از از آبشار هزار رنگ شرشربند با مسیری پر از گل های بابونه، همگی حس خوش و بی بدیلی را در روح انسان القاء میکند و دیدن این همه زیبایی واقعا وصف ناپذیر است.

در کنار لذت بردن از طبیعت زیبای روستای آغشت کردان یا اوغشت میتوانید سری هم به گرمابه تاریخی روستا و مقبره فاطمه خاتون بزنید. معماری امامزاده بی بی قزلر یا همان فاطمه خاتون با گنبد مخروطی شکل اش از دوره صفویان به جا مانده است.

درخت کهنسال چنار مسجد جامع، محله انجیر داران و سماق داران، درخت پیر سپیدارک از جمله جاذبه های دیدنی دیگری در روستای اوغشت است. به خاطر فراوانی درختان انجیر و درختان سماق در هر یک از محله ها، به این نام ها نامگذاری شده اند.

اگر به این روستا عزیمت کردید حتما از پل تاریخی کردان و سایر جاذبه های گردشگری کردان در نزدیکی روستای آغشت کردان نیز دیدن کنید.

اما تمامی زیبایی و دیدنی های روستای آغشت کردان به اینها ختم نمیشود. قلعه آغشت کردان که دلیل اصلی شهرت این روستا شده است افراد زیادی را به تماشای خود جذب کرده است.

قلعه آغشت کردان نه بنای تاریخی است و نه قلعه ای قدیمی برای محافظت از شهر در زمان حمله دشمن بلکه ویلایی شخصی است که معماری آن کاملا مشابه یک دژ با شکوه میباشد. مالک این ویلا که محل سکونت اصلی ایشان در تهران است، ویلایش را به سبک قلعه های تاریخی اروپایی طراحی کرده که هنوز به اتمام نرسیده است.

روستای آغشت کردان دارای گاز شهری است و آب آشامیدنی آن از چشمه به صورت لوله کشی تامین میشود. تنها مدرسه این روستا یک دبستان است و دارای یک خانه بهداشت میباشد، همین مسائل باعث شده تا در سال های اخیر اهالی روستا برای سکونت دائم به مناطق دیگری که امکانات رفاهی بیشتری دارد مهاجرت کنند و هر زمانی که فرصت میکنند به خانه و محلشان سری هم بزنند. اما با این حال این روستا خالی از سکنه نیست و جمعیت قابل توجهی دارد

اگر قصد بازدید از روستای آغشت کردان را دارید، پیشنهاد میکنیم برای پیک نیک یکروزه برنامه ریزی نمایید و یا برای اقامت شبانه، ویلاهای کردان را اجاره کنید. البته برخی از روستاییان خانه های خود را به مسافران اجاره میدهند.

برای رسیدن به روستای آغشت کردان اگر از سمت تهران حرکت میکنید خودتان را به اتوبان تهران – کرج و پس از آن به اتوبان کرج – قزوین برسانید. بعد از 20 کیلومتر که از کرج گذشتید وارد خروجی کردان بشوید و از آنجا به سمت روستای آغشت کردان حرکت نمایید. تابلوی راهنمای مسیر در طول راه نصب شده است.

اما اگر در کرج هستید می توانید به محله گوهردشت و از آنجا به سمت جاده آتشگاه حرکت کنید قبل از دو راهی روستای آتشگاه به سمت برغان بروید، پس از گذشتن از برغان، به روستای آغشت کردان میرسید.

نکته ای که باید در نظر داشته باشید این است که ممکن است فروشگاه های داخل این روستا لوازم مورد نیاز گردشگران را نداشته باشند و به همین خاطر بهتر است از قبل وسایل مورد نیازتان را تهیه کنید و با خود به همراه داشته باشید.

در جاده منتهی به روستای آغشت کردان، تابلوهای اجاره ویلا را خواهید دید اما ممکن است از قبل رزرو شده باشند بنابراین بهتر است از طریق سایت ویلاجار، اقدام به رزرو ویلا نمائید و از نظرات مسافران قبلی ویلاها نیز مطلع شوید.

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا